De Terres Llunyanes Et Vaig Cridar
Entre nombrosos llibres sobre les missions o sobre conferències missioneres, trobem títols com Fins l’extrem de la terra o Fins les terres més llunyanes. Títols com aquests són frases extretes directament de les Escriptures, que expressen correctament el desafiament de les missions als habitants d’aquelles parts del món on l’Evangeli ha estat establert.
Aquí trobem un llibre amb el títol a l’inrevés: De Terres Llunyanes Et Vaig Cridar. La implicació és claríssima. Ha arribat un moment en el que l’Evangeli no només s’estén a terres llunyanes, sinó que donant un gir complet és portat de ‘terres llunyanes’. Un fenomen del més emocionant s’està desenvolupant en el món sencer, i l’Església Universal reconeix la seva responsabilitat: respondre al gran manament de Jesucrist i portar l’Evangeli a tot aquell que no El coneix.
Calculem que, a principis dels 90, al voltant de 36.000 missioners del tercer món estan servint en situacions interculturals. Suposem que en el nou mil•lenni, els missioners del tercer món seran més nombrosos que els de les nacions occidentals.
Un dels pioners d’aquest moviment és Neel Wijesinghe, originari de Sri-Lanka i, per tant, procedent del suposat tercer món. Actualment està servint com a missioner en una part del món que geogràficament, pertany a occident; és a dir, a les nacions que envien missioners. Des de quan els missioners de la ‘Sri-Lanka pagana’ venen a ‘l’Espanya cristiana’? Llegeix i descobreix-ho!
Aquesta és la fascinant història d’un jove que va sentir la crida de Déu en la seva vida, i va decidir obeir-lo. Els passos en la fe que Neel fou requerit a donar, amb freqüència ens deixen sense paraules. La forma com Déu el va dirigir des de la seva terra natal fins a un ministeri intercultural ens apassiona. La història del seu compromís i del seu matrimoni amb Yolène és emocionant. El desenvolupament de la seva vida i la seva fe són un repte.
Neel és un d’aquells missioners capaços d’evolucionar en diferents cultures, d’establir relacions amb altres persones, apreciar els seus costums i dominar les seves llengües. El seu coneixement de l’espanyol és tan complet, que en diverses ocasions ha realitzat treballs de traducció simultània, feina en la que poques persones resulten competents.
Les proves i penalitats que Neel i Yolène han hagut de suportar, han estat suficients com per a desanimar a qualsevol i portar-los a l’abandonament total. No obstant, el Senyor els ha dotat d’una gràcia especial i de la força suficient, per continuar afrontant totes aquelles contrarietats aparentment insuperables. I el Senyor els ha recompensat per la seva fidelitat!
Aquí trobem la història d’una visió, d’una fe, d’un coratge, de l’obediència d’un home procedent d’un país tradicionalment receptor de missioners.
Actualment, Neel i Yolène donen mostres, de forma tangible, que la gran comissió és responsabilitat de tot cristià, sense tenir en compte les seves arrels geogràfiques. Són gent com Neel i Yolène les que ens ensenyen que l’Evangeli no té perquè ser portat precisament, ‘A terres llunyanes’, sinó que pot ser portat ‘De terres llunyanes’.
Recomano aquest llibre com instrument de gran valor, i com exemple excepcional de la responsabilitat dels cristians en el naixement de l’Església de Jesucrist sobre la terra.
Dr. David Howard – ex President Aliança Evangèlica Mundial
L’autor, Neel Wijesinghe, va néixer a Sri Lanka. El seu testimoni és el símbol eloqüent d’aquells missioners que Déu cridarà del tercer món. Actualment és el Director del Centre Cristià “Centro Arenys”, on viu amb la seva dona Yolène.